Wat kan jobcoaching voor jou betekenen?

Blog

Begin jij binnenkort aan een nieuwe baan en heb je hier misschien hulp bij nodig? Dan kun jij ervoor kiezen om een jobcoach in te schakelen. Een jobcoach geeft jou hulp op de werkvloer. De jobcoach biedt hierbij persoonlijke begeleiding door alle acitviteiten aan te bieden die jij nodig hebt om uiteindelijk zelfstandig te kunnen werken. Je kunt hierbij denken aan hulp bij onderhandelen, trainingen en hulp op de werkvloer. Je kunt hierbij kiezen voor het inschakelen van een interne jobcoach of een externe jobcoach die jou gaat ondersteunen op de werkvloer. 

Taken

Bij jobcoaching kan de coach veel voor jou betekenen. Zo kan de jobcoach aanwezig zijn bij voorbesprekingen voor jouw nieuwe baan, helpen bij het inwerken als je daar problemen mee hebt en jou begeleiden op de werkvloer zodat je helemaal wegwijs gemaakt wordt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om samen met een coach een gepersonaliseerde handleiding te maken zodat je hier altijd op terug kunt vallen tijdens jouw werkzaamheden. Ook kun je samen met jouw jobcoach gaan kijken op welke gebieden jij je wilt ontwikkelen op jouw nieuwe werkplek of met welke zaken je juist extra moeite hebt. Je zult samen met de jobcoach aan de slag gaan met als doel dat je uiteindelijk zelfstandig kunt werken. Je kunt dan natuurlijk nog wel altijd op de jobcoach terugvallen als je vragen, onduidelijkheden of problemen hebt tijdens het uitvoeren van jouw werkzaamheden.   

Zoals eerder aangegeven kun je kiezen voor een externe of interne jobcoach. Bij een interne jobcoach kun je ook denken aan een collega die jou wegwijs maakt en hiervoor een speciale training gevolgd heeft. De taak van een interne jobcoach is dan het schakelen tussen jou als werknemer en de werkgever. Daarbij kan de werkgever jou verschillende trainingen en curcussen bieden om jezelf te ontwikkelen en samen met jouw coach aan de slag te gaan.   

Recht op jobcoaching

Je hebt in verschillende situaties recht op jobcoaching van bijvoorbeeld LeekerweideGroep. Zo geldt het bijvoorbeeld voor iedereen die is opgenomen in het register van jouw gemeente of van het UWV. Daarnaast kun je gebruik maken van deze dienst als je een Wajonguitkering ontvangt. Jobcoaching is dan ook een voorziening die wordt aangeboden door de gemeenten en het UWV. Hierbij wordt jouw coaching ook vergoed door deze instanties.  Jobcoaching kan veel voordelen voor jou bieden en kan de oplossing zijn als jij moeite hebt met het zelfstandig werken op jouw nieuwe werkplek. Ik hoop je voldoende ge├»nformeerd te hebben over de verschillende voordelen, zodat je kunt zien wat een jobcoach voor jou kan betekenen.

Delen

7 juni 2018

Een nieuw begin

Goedendag, ik ben Jurjen en ik verwelkom je graag op mijn blog. Al jarenlang heb ik het idee gehad om een blog te beginnen en nu is het eindelijk zover gekomen. Waarom nu? Ik ben sinds een maand een dag minder in de week gaan werken, ik werk als monteur, om meer tijd te maken voor de dingen die echt mijn passie hebben, zoals deze blog. Het is voor mij een spannend nieuw begin en ik hoop dat ik je kan inspireren met mijn artikelen. Ik geloof in het delen van kennis en ik hoor daarom graag je mening over wat ik post. Alvast hartelijk dank en graag tot snel!